Hirdetés
Fokozottan figyelik azonban a számok alakulását

Egyensúlyi helyzetbe került a járvány

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.05.04. 10:38

Fokozottan figyelik azonban a számok alakulását, nehogy megforduljon a mostani tendencia - mondta el dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfő délelőtti online sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Dr. Müller Cecília emlékeztetett rá: a mai nappal védekezés új szakaszába léptünk.

„Közel egy hete látjuk, hogy egyensúlyi helyzet alakul ki Magyarországon a gyógyultak, az új fertőzöttek, valamint az elhunytak száma között.”

Hirdetés

Nem emelkedik jelentős mértékben a megbetegedettek száma, és volt olyan nap, amikor öten vesztették életüket huszonnégy óra alatt, összességében pedig 10 körül látszik stabilizálódni az elhalálozások száma hazánkban naponta.

Az országos tiszti főorvos ugyanakkor hozzátette: fokozottan figyelik a számok alakulását a ma kezdődő új védelmi szakaszban, nehogy megforduljon a mostani tendencia.

Dr. Müller Cecília újságírói kérdésre válaszolva elmondta: egyelőre korai lenne arról beszélni, hogy túl vagyunk a járvány csúcspontján, platóján.

„Ezek a számok valóban biztatóak, de egyben óvatosságra is intenek: a járványnak nincs vége, csupán stagnálni látszik. A reprodukciós ráta egy alá csökkent, tehát az átadások száma mérséklődött, kevesebbé vált. Ez mindenképpen reményteljes folyamat, ugyanakkor a következő két hétre még szükség van ahhoz, hogy lássuk, miképpen alakul a járvány görbéje.” – fogalmazott az országos tiszti főorvos.

Korábban a mai napon a témában:

Háromezer fölött a betegek száma

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat