Hirdetés
Magyarország

Egy TU-141-es drón zuhant le Zágrábban

Fotó: twitter
MTI
2022.03.11. 16:13

Egy, a légtérben a radarképernyőn időnként érzékelhető repülő tárgyat észlelt a Magyar Honvédség légtérvédelmi szolgálata 2022. március 10-én az éjszakai órákban Magyarország légterében. A repülő eszköz, mint később beigazolódott egy TU-141 típusú drón volt, amelyet az utóbbi időben az elavultsága miatt elsősorban kiképzési légicélként alkalmaztak. Ilyen eszközzel az ukrán, de korábban az orosz hadsereg is rendelkezett.

Hirdetés

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a nagy sebességgel közlekedő eszközt már Ukrajna területén is érzékelték.

Magyarország légterébe – Románia légterét érintve Csengernél lépett be. A hazánkba történő belépésétől mindvégig nyomon követve és ellenőrzés alatt tartva, az az ország légteréből távozott.

„Sajnos az éjszakaihoz hasonló esemény pénteken, a déli órákban is történt hazánk légterében, most az észak-keleti országrészben. Tekintettel az előzményekre, a készültségi szolgálatban lévő Gripenek ellenőrizték az érintett légteret, azonban semmiféle légijárművet ott nem találtak.” – áll a közleményben, amely ezt követően így folytatódik:

Az ukrán háborús konfliktus miatt különösen fontos, hogy megfontoltan és higgadtan kezeljük az ilyen eseményeket. Hazánk célja továbbra is az, hogy kimaradjon ebből a háborúból, elkerülje azt, még abban az esetben is, ha ilyen, vagy ehhez hasonló események akár provokatív jelleggel történnek.– zárul a közlemény.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #drón | #háború Ukrajnában | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat