Drónfelvételeken a győri vasútvonal felújítása

Szigeti Sándor Fotó: MTI/Máthé Zoltán
2023.10.05. 11:35

Drónok emelkedtek a magasba, hogy megörökítsék a győri vasútvonal felújításán dolgozó hatalmas gépláncokat.

Amint arról beszámoltunk, szeptember 18-án megkezdődött a Győrt Budapesttel összekötő, 1-es számú vasúti fővonal felújítása Biatorbágy és Szárliget között.

A Magyar Távirati Iroda által közzétett friss fotókon pontosan látható, milyen léptékű felújításról van szó. Az elöregedett vasúti pályaszakasz rendbetételén hatalmas gépek, sőt gépláncok dolgoznak. Vágányfektető és ágyazatrostáló szerkezetek vették kezelésbe a felújítandó vonalat.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A felújításhoz kapcsolódó legfrissebb hír, hogy Bicske és Budaörs között bővült a pótlóbuszok száma, valamint, hogy az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása alapján október 4-től október 26-ig, a győri fővonalon néhány Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő Railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Ezeken a járatokon az utasoknak Bécsben másik – Linz, Salzburg, München felé – tartó vonatra kell átszállni.

Az utazóközönség számára azonban továbbra is elérhetőek maradnak a Railjet-szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Budapesten átszállókat érinti a másik friss hír is, miszerint, a felújítás kezdetekor bevezetett jegy- és bérletelfogadás október 8-tól megszűnik az M4-es metrón. Mindenkit arra kér a MÁV, hogy a bérletváltáskor ezt vegye figyelembe.

Kapcsolódó témák: #1-es vasúti fővonal | #Budapest | #Győr | #MÁV |