Drasztikus változás a Shell-kutakon, a MOL továbbra sem szállít egyes vidéki kutakra

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2022.11.27. 12:22

A Shell ismételten sokakat érintő változtatásokra kényszerült, péntektől új limitek léptek életbe a töltőállomásaikon az ellátásbiztonság érdekében.

Hirdetés

Az elmúlt napok csökkentett beszállítói kapacitásra vonatkozó bejelentései nyomán a Shell Hungary zRt. töltőállomás-hálózatában tankolásonként

  • maximum bruttó 20.000 Ft értékű Shell FuelSave 95 benzin (a mennyiséget a kútoszlopon feltüntetett piaci áron számolva), illetve
  • maximum bruttó 50.000 Ft értékű Shell FuelSave Diesel üzemanyag vásárolható 2022. november 25-től (a mennyiséget a kútoszlopon feltüntetett piaci áron számolva).

Az intézkedés alól mentesül néhány kiemelt töltőállomás (pl.: autópályák melletti). A Shell Hungary zRt. arra törekszik, hogy minden ügyfelét gyorsan és kényelmesen szolgálja ki üzemanyaggal – írja a cég a honlapján.

A penzcentrum.hu írta meg, hogy a MOL üzenetet küldött a kisbenzinkutaknak.

A levélben az áll, hogy a 48., tehát a következő héten sem tudnak az érintetteknek benzint és dízelt szállítani.

“A jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyeznünk, és egyelőre fenn kell tartanunk az átmeneti korlátozásokat”- írta az olajtársaság a vállalkozóknak. A kisbenzinkutak egy része már ezen a héten sem kapott üzemanyag-utánpótlást, az érintett kutakról korábban már írtunk:

Hirdetés