Időjárás

Délnyugaton esős, máshol szárazabb időt hoz a hét eleje

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.01.23. 06:28

A következő napokban már szárazabb idő jön, egyedül az ország déli, délnyugati részén lesz szükség az esernyőkre.

Hirdetés

Igazi téli időt tapasztalhattak meg a Dunántúlon élők, sajnos azonban a télies idill nem tart sokáig, kelet, délkelet felől ugyanis enyhébb légtömegek érkeznek, így hétfőn a Dunántúlon is olvadni fog a lehullott hó.

Jó hír viszont, hogy hazánk nagy részén már nem várható további csapadék, sőt északon, északkeleten több órára a Nap is kisüt. Ez mindenképpen kedvező lesz a kialakult árvízhelyzet miatt.

Délen, délnyugaton viszont még borongós marad az ég, a tőlünk délnyugatra töltődő mediterrán ciklon további csapadékot szállít majd ebbe a térségbe, így például a Pécs és Nagykanizsa környékén élők hétfőn és kedden is esős időre készülhetnek.

Délnyugaton keddig még újabb 20-30 mm csapadék hullhat, de a magasban fölénk áramló enyhébb levegőnek köszönhetően ez mindenhol eső lesz.

A csúcshőmérséklet hétfőn keleten a 12-13 fokot is elérheti, a leghidegebb nyugati határszélen pedig 4-5 fok körül alakulnak a maximumok. Ezen a napon még gyakran lesz erős az északi-északkeleti szél. Kedden 3-9 fokot mérhetünk a délutáni órákban, a szél veszít erejéből.

Szerdán már országszerte szárazabb időben lesz részünk, ekkortól azonban lehűlés kezdődik.

Forrás: Időkép

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #eső | #időjárás | #melegfront | #tél |