Hirdetés

Bottal támasztotta ki a gázpedált

Fotó: police.hu
Győr+
2022.06.12. 16:59

Egy sülysápi férfi korábban elvesztett jobb lábát próbálta helyettesíteni a járást segítő eszközzel vezetésnél, mi több, baleset is okozott. A rendőrök szabálysértési eljárást indítottak.

Hirdetés

A helyszínelők még a hét közepén érkeztek egy Ecseren történt személyi sérüléssel járó balesethez, ahol nem mindennapi látvánnyal találták szemben magukat. A kocsiban lévő gázpedál egy kék járóbottal volt kitámasztva és rögzítve, mint kiderült a 71 éves sofőr korábban elvesztette a jobb lábát, ezért így oldotta meg a vezetéshez elengedhetetlenül szükséges pedál használatát, annak szakszerű átalakításról nem gondoskodott.

Fotó: police.hu

Az idős férfi gépkocsijával szabálytalan előzése miatt ütközött neki egy vele azonos irányba haladó, balra kanyarodni szándékozó autónak. A férfi egyik utasa egy 6 éves gyermek a baleset következtében könnyű fejsérülést szenvedett, a mentősök megfigyelésre kórházba vitték.

Hirdetés
Fotó: police.hu

A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 71 éves sülysápi férfival szemben a járművezetés feltételeinek hiánya, valamint a szabálytalan előzés során okozott személyi sérüléssel járó közlekedési baleset okozása miatt szabálysértési eljárást indított.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #baleset | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat