Hirdetés
Oktatás

Biztosított a tankönyvellátás

Fotó: MTI
MTI
2022.07.21. 10:53

Közel 13 millió tankönyv gyártása fejeződik be a napokban, a szeptemberi tanévkezdésre valamennyi az iskolákban lesz - közölte a Belügyminisztérium csütörtökön.

Hirdetés

A tárca közleménye szerint a kormány számára továbbra is kiemelten fontos a családok védelme, így immár három éve a köznevelésben és a szakképzésben tanuló valamennyi diák számára ingyen biztosítja a tankönyveket. A háborús infláció okozta nehézségek és a papír árának jelentős emelkedése ellenére a tankönyvek jó minőségben, határidőre elkészülnek – hangsúlyozták.

Kitértek arra is, hogy idén ősszel újabb három évfolyamot érint a 2020-ban megújult Nemzeti alaptanterv felmenő rendszerű bevezetése, ennek megfelelően megújulnak az új, illetve átdolgozott 3., 7. és 11. évfolyamos tankönyvek. A folyamat a következő tanévben zárul, a fejlesztők már a 4-8-12. évfolyamos tankönyveken dolgoznak – jelezte a Belügyminisztérium. Hozzátették: az új köznevelési és szakképzési tankönyvjegyzékről 40 kiadó 2435 különböző kiadványa, köztük számos új fejlesztésű tankönyv közül rendelhettek az iskolák.

Hirdetés

A tankönyveket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. augusztusban szállítja ki az iskolákba – ismertették.

Kapcsolódó témák: #Oktatás | #tankönyv |
likeold
a fb oldalunkat