Hirdetés
Tűzoltók emelték ki a felborult kisteherautó két utasát Győrben

Árokba borult autók, tüzek, égő árokpart

Illusztráció: Pixabay
Katasztrófavédelem
2020.04.27. 12:13

Árokba borult autók, tűz egy családi házban, égő avar: Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során kilencen sérültek meg.

Hirdetés

Tetejével az árokba borult egy kisbusz Veszprémvarsány térségében, a 82-es és a 832-es utak kereszteződésében hétfő délután. A járműben hatan utaztak, akik a pannonhalmi hivatásos és a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók kiérkezéséig ki tudtak szállni a kocsiból. A tűzoltók áramtalanították a járművet. Három ember könnyebben megsérült a balesetben, őket kórházba szállította a mentőszolgálat. 

Összeütközött egy személyautó és egy kisteherautó kedd délelőtt Győr külvárosában, a Gyepszél utca és a Nyár utca kereszteződésében. A baleset következtében a kisteherautó oldalára borult, két utasát a város hivatásos tűzoltói emelték ki a járműből, nem sérültek meg.

A tűzoltók áramtalanították az autókat. A személygépkocsi sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedett, őt kórházba szállította a mentőszolgálat.  

Szerda délután a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltókat Bőny-Szőlőhegyre riasztották, ahol a Platánsoron mintegy húsz négyzetméteren avar, gaz égett az árokparton. A tüzet az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal gyorsan eloltották.

Az esti órákban a kapuvári hivatásos tűzoltókat Fertőszentmiklósra a Szerdahely utca végéhez riasztották, ahol kétszáz négyzetméteren az erdősáv aljnövényzete égett. A lángokat a tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. 

Csütörtök délután a téti és koroncói önkéntes tűzoltókat Tét-Ürgehegyre a Pókvári utcába riasztották, ahol mintegy harminc négyzetméteren száraz fű és avar égett. A közelben tartózkodók kéziszerszámokkal megkezdték a tűz oltását, a tűzoltók pedig egy vízsugárral és kéziszerszámokkal véglegesen eloltották a lángokat. 

Pénteken kora reggel kisebb tűz keletkezett Écsen a Deák Ferenc utca egyik családi házában. A pannonhalmi hivatásos és pannonhalmi önkéntes tűzoltók kiérkezésére az ott lakók megkezdték a tűz eloltását, amit a tűzoltók befejeztek, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet

A győri és a helyi önkéntes tűzoltókat Győrújbarátra a Cseh-Horgas utca elejére riasztották, ahol szombaton este árokba hajtott egy autó. A tűzoltók áramtalanították az autót. A kocsi sofőrjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat. 

A kapuvári hivatásos tűzoltókat vasárnap délben Himodra a Széchenyi utcába riasztották, ahol mintegy háromszáz négyzetméteren égett a száraz fű egy kertben. A tűz az ott lévő melléképület egyik falát is megperzselte. A tulajdonos megkezdte a tűz oltását, a kiérkező tűzoltók pedig gyorsan megfékezték a lángokat

Egy lakóház pincéjében keletkezett tűz Mosonmagyaróváron, a Lakatos utcában vasárnap este. Az esethez a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a pincéből egy embert kihoztak és a mentőknek átadtak. A lakót enyhe füstmérgezés gyanújával kórházba szállították. A tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. 

Kapcsolódó témák: #baleset | #Győr | #tűzoltók |
Hirdetés