Akciótervvel segíti a turizmust a kormány

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2022.11.17. 12:31

A kormány folyamatosan figyeli a különböző ágazatok helyzetét. A turizmus jól áll, az elmúlt 10 hónapban 13 millió vendég 33 millió vendégéjszakát töltött az országban, ez 34 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor - ezt Gulyás Gergely közölte a szerdai Kormányinfón.

Hirdetés

Akciótervet fogadott el a kormány a turisztikai ágazat támogatására annak érdekében, hogy a szállodák és vendéglátóhelyek a téli szezonban, a magas energiaárak mellett is nyitva tarthassanak. A turisztikai szektor támogatása érdekében a kormány átfogó intézkedési csomagról döntött a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kezdeményezésére – közölte az ügynökség szerdán az MTI-vel.

Az ágazat szereplőinek nem kell megfizetniük a nettó árbevételük 4 százalékát kitevő turizmusfejlesztési hozzájárulást idén október 1. és jövő év március 31. között.

A Kormányinfón az is elhangzott: a kormány eltörli a Széchenyi Pihenő Kártya “különböző füleit“, vagyis a vendéglátásra, szállásra vagy szabadidős tevékenységre nyújtott források mindegyike más-más területen is felhasználható. A kormány fél évre “lazít” a turisztikai ágazat adatszolgáltatási kötelezettségén, és a szálláshelyek minősítésének határidejét is kitolja egy évvel – fejtette ki Gulyás Gergely.

Emellett kizárólag a turisztikai ágazatban lehetőség lesz huszonnégy havi munkaidőkeret alkalmazására

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #gazdaság | #kormányinfó | #szép-kártya | #turizmus |