Hirdetés
Gazdaság

Akár 5 millió forintba is kerülhet egy garázs

Illusztráció: Pixabay
MTI
2022.02.21. 19:01

Az árakat az is jelentősen befolyásolja, milyen típusú garázsról van szó.

Hirdetés

Soóki-Tóth Gábor, az egyik ingatlanközvetítő hálózat elemzési vezetője elmondta, a kereslet felfutása mögött a 2020-ban kirobbant koronavírus-járvány hatása is tetten érhető, amikor az utolsó vírusmentes évhez, 2019-hez képest látványos volt a visszaesés. Ezután viszont a garázspiac a lakáspiachoz hasonlóan markánsan visszapattant, és a tavalyi kereslet 32 százalékkal volt magasabb a két évvel korábbinál. Az adatok szerint a budai kerületekben alakult ki a legmagasabb, 5-6 millió forint közötti átlagár.

A garázsok a legtöbb megyei jogú városban 3-5 millió forint között keltek el tavaly. A városok között nem alakult ki számottevő különbség és a növekedés mértéke is 10 százalék alatt volt.

Hirdetés

A garázsok árazását jelentősen befolyásolja, hogy fedett tárolóról, mélygarázsról vagy különálló garázsról van-e szó, ez utóbbiak akár háromszor annyiba kerülhetnek, mint a fedett autóbeállók. Az új építésű projekteknél nemigen van lehetőség alkura, jobbára listaáron mennek el a lakásokhoz épített garázsok, mert egyre több beállóhelyet igényelnek a lakásvásárlók.

Kapcsolódó témák: #elemzés | #garázs | #gazdaság | #ingatlan |
likeold
a fb oldalunkat