A motorosokat védik az újfajta korláttal és kísérleti útburkolati jelekkel

Győr+ Fotó: Magyar Közút
2022.10.23. 18:42

Kísérleti projektet indított a Magyar Közút a motorosok védelme érdekében. Újfajta útburkolati jelekkel és korláttal próbálják óvni a motorosokat.

Hirdetés

Motoros-alácsúszásgátló elemekkel egészítik ki a veszélyes kanyarokat a Magyar Közútnál – derül ki a szervezet Instagram-bejegyzéséből.

A közútkezelők azt is írják: ennek a technikai megoldásnak akkor van szerepe, amikor egy baleset következtében “pályaelhagyásra” kerül sor, azaz a motoros a korláton kívülre, vagy a korlát elemei közé kerül.

„Fontos kísérleti projektet indítottunk két évvel ezelőtt a Komárom-Esztergom megyei Bajna és Héreg közötti úton is. Ott az egyik ívnél speciális útburkolati jelek és neon sárga hátterű figyelmeztető jelzőtáblák kerültek ki az útra. A szakaszon zöld vonallal kijelölték az optimális ívet motorosok segítségével és az ellenkező irányú forgalmi sávok közötti távolság tartása érdekében fehér színű új útburkolati jeleket festettek fel a szakemberek. A festések és többlet táblakihelyezések óta nem volt baleset a helyszínen” – írják a bejegyzésben.

Hirdetés