Tömegszerencsétlenség az M7-esen

A halott buszsofőr fia: Nem igaz, hogy apám elaludt a volánnál!

Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Győr+
2021.08.16. 07:39

A Győr-Moson-Sopron megyei Bezenyén élt annak a busznak a két sofőrje, amely halálos tömegszerencsétlenséget szenvedett vasárnap reggel az M7-es autópályán. Az elhunyt sofőr fia megszólalt a Borsnak.

Hiába írogatták a fórumon, hogy szerintük a buszvezető elaludt a volán mögött, ebből egy szó sem igaz. A baleset előtt 15-30 perccel álltak meg pihenni Balatonlellénél, hogy az édesapám leválthassa a társát, Jánost” – fogalmazott a fiatal férfi, aki sosem felejti el az szerettével való utolsó találkozását. A fiú a Borsnak mesélt a történtekről.

„Pénteken reggel felöltözött a rá jellemző eleganciával, és elköszönt tőlünk. Még otthon lakunk a testvéremmel, ezért mindannyian jelen lehettünk. Ugyanúgy mosolygott ránk, mint bármikor máskor” – idézte fel Lackó, aki könnyen lehet, hogy csak egy véletlen döntésnek köszönheti az életét.

„Apu engem is el szeretett volna vinni Horvátországba, ám az utolsó pillanatban valamiért elment a kedvem az utazástól. Nem tudom megmondani, hogy mi jött rám, mert már régóta szerettem volna eljutni a tengerhez” – emlékezett vissza a gyászoló fiú, aki saját bevallása szerint vasárnap kora hajnalban megérezte, hogy baj történt.

„Felriadtam és képtelen voltam visszaaludni. Látszólag ok nélkül rossz kedvem lett és fájni kezdett a hátam” – mesélt a megérzéseiről a férfi – Nem sokkal később egy ismerősömtől kaptam egy hírt, mely szerint baleset ért egy buszt az M7-es autópályán. Akkor már sejtettem, hogy a mi buszunkról van szó. Gyorsan szóltam a többieknek. Hiába próbáltuk felhívni az édesapámat, már nem vehette fel a telefonját.”

„Elértük viszont Janit, aki azonnal elmondta, mi történt. Ezek után természetesen elindultunk a helyszínre. Már úton voltunk, amikor a szomszédok felhívtak minket, hogy a rendőrök a házunknál csöngetnek. Nyilván ők akarták közölni a tragédia tényét – zokogta a fiatal férfi. – Senkinek nem kívánhatnék jobb apát! Az utasok is szerették, mert megbízható vezető is volt. Közel 15-20 éve dolgozott sofőrként.

A Bors úgy tudja, a balesetet defekt okozta.

Forrás: Bors, a teljes cikk elolvasható ITT.

Korábban a témában: