A gazdaságfejlesztési miniszterrel találkozott az Audi vezetősége

Győr+ kormany.hu/Papp Szabolcs
2023.02.10. 10:20

Nagy Márton a hivatalában fogadta az Audi Hungária Zrt. vezetőit, Alfons Dintner igazgatósági elnököt, Patrick Heinecke pénzügyekért felelős igazgatósági tagot és Lőre Péter vállalati kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős igazgatót.

A felek áttekintették a gazdaság, valamint a járműipar helyzetét, a rövid és hosszú távon jelentkező kihívásokat. Nagy Márton hangsúlyozta az autóipar és az akkumulátorgyártás jelentőségét, valamint rögzítette, hogy az Audi meghatározó szereplője a gazdaságnak, 12 ezer családnak biztosít megélhetést, árbevétele megközelíti a 8 milliárd eurót. A miniszter kiemelte a német-magyar gazdasági kapcsolatok jelentőségét, különös tekintettel arra, hogy Németország hazánk legmeghatározóbb működőtőke befektetője és kereskedelmi partnere.

Fotó: kormany.hu/Papp Szabolcs

A tárcavezető szerint bizakodásra ad okot, hogy az Audi Hungária 2022-ben rekordteljesítményt nyújtott, a magyar gazdaság pedig a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is dinamikusan tudott növekedni. A recesszió kivédéséhez azonban új beruházásokra, az FDI bevonzására, az export növelésére van szükség. Ez áll az új iparpolitika fókuszában, miközben meg kell őrizni azt az eredményt, hogy a vidéki gazdasági centrumok globálisan is vonzó célpontot jelentenek a legmodernebb technológiai beruházások számára.

A felek egyetértettek abban, hogy tovább kell mélyíteni a gazdasági együttműködést, ösztönözni kell az innovációt és a fejlesztéseket.

Forrás: kormany.hu

Kapcsolódó témák: #Audi | #gazdaság |