Hirdetés
Magyar falu program

860 faluban épülhetnek vagy újulhatnak meg utak

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
mti
2021.06.28. 12:30

Nyolcszázhatvan településen épülhetnek vagy újulhatnak meg önkormányzati utak, hidak, kerékpárutak a Magyar falu program idei forrásaiból - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten.

Hirdetés

Gyopáros Alpár elmondta: idén tizennégy pályázati kiírás jelent meg a Magyar falu programban, ebből háromban hirdetnek hétfőn eredményt.

Mint mondta, az önkormányzati tulajdonban és fenntartásban lévő utcák, utak, hidak, kerékpárutak építésére, fejlesztésére kiírt, 20 milliárd forint keretösszegű pályázaton 860 önkormányzat nyert.

Hirdetés

Hozzátette: egy pályázó legfeljebb 40 millió forintos támogatást nyerhetett el.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ideivel együtt több mint 40 milliárd forintot fordítottak a Magyar falu programban önkormányzati utcák építésére, felújítására.

Két másik pályázatban egyházi közösségi terek kialakítására, meglévők fejlesztésére lehetett pályázni, és működtetésükre. A pályázat keretösszege hárommilliárd forint volt, épületfejlesztésre legfeljebb 25 millió forintra lehetett pályázni, működtetésre – bértámogatásra és eszközbeszerzésre – pedig legfeljebb ötmillió forintot nyerhettek el a pályázók.

Gyopáros Alpár elmondta: 319 pályázót tudnak értesíteni arról, hogy támogatást nyertek.

A pályázók a kormany.hu oldalon tudják ellenőrizni pályázatuk sikerességét.

Ezek az idei első eredményhirdetések – mondta a kormánybiztos, hozzátéve, hogy a következő hetekben továbbiak várhatók.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Magyarország | #települések |
likeold
a fb oldalunkat