Nagy Laura fitneszbajnok tanácsai

Sportoljunk, és nem kell lemondani a hamburgerről!

Fotó: Scitec Nutrition/Marosi Zsuzsanna
Győr+
2022.09.03. 17:29

Győri siker született a Mr. & Ms. Muscle Beach elnevezésű testépítő bajnokságon. Nagy Laura bikini fitnesz I. kategóriában diadalmaskodott a Siófok Plázson megrendezett viadalon.

A győzelem értékét tovább növeli, hogy a 24 éves versenyző csak nemrég kezdett el komolyabban foglalkozni a sportággal. Hatalmas eredmény, hogy ennek ellenére sikerült maga mögé utasítania a női mezőnyt.

„Ez volt az első fitneszversenyem, és természetesen nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem a kategóriámat. Azért vágtam bele a testépítésbe, mert kihívást kerestem magamnak. Nem volt előttem hosszú távú terv, csupán szerettem volna megméretni magam ebben a sportágban is” – mesélte Nagy Laura lapunknak.

Fotó: Scitec Nutrition/Marosi Zsuzsanna

A civilben marketinggel foglalkozó Laura mindig is imádta a sportot. Korábban kézilabdázott és atletizált. Az egyetemen rekreációszervezést és egészségfejlesztést hallgatott. A hip-hop táncot immáron tizennégy esztendeje űzi, emellett az aerobik is az élete fontos része, oktatóként tevékenykedik. Elképzelhetőnek tartja, hogy hivatásszerűen foglalkozzon a fitnesszel.

„Úgy néz ki, egyelőre folytatom a bikiniversenyzést. Szeretném még megméretni magam néhány alkalommal, amire majd büszkén gondolhatok vissza idősebb koromban. Nagy álmom, hogy a későbbiekben egy egészséges életmóddal kapcsolatos vállalkozást indítsak. Akár szaktanácsadóként vagy személyi edzőként is el tudom magam képzelni. Persze most még a versenyzés és a magamnak való bizonyítás az elsődleges, de már gondolok a jövőre is” – tette hozzá Nagy Laura.

A sportoló azt tanácsolja a hölgyeknek, hogy végezzenek valamilyen aktív tevékenységet, de hangsúlyozta, csak olyan sportot érdemes űzni, ami örömet okoz az embernek, hiszen ez tudja hosszú távon motiválni.

Fotó: Scitec Nutrition/Marosi Zsuzsanna

„Ha valaki szeretne például formásodni, de utálja a kondizást, akkor felesleges szenvednie napi kétszer az edzőteremben. Inkább olyan sportágat érdemes választania, amely motiválja őt. Egyénfüggő, hogy ez mit jelent. Sok hölgynek például jót tesz, ha csoportban, közösségben sportolhat. Könnyebb feloldódni, motiválóbb, ha társaságban vagyunk – jegyezte meg Nagy Laura, aki az egészséges táplálkozásról is beszélt. – „Nem kell feltétlenül lemondanunk semmilyen ételről, viszont nagyon fontos, hogy ügyeljünk a mértékletességre. Az egészséges táplálkozásba beleférhet az is, hogy alkalomadtán elfogyasszunk egy-két finomabb falatot. Fontos odafigyelni ugyanakkor arra, hogy napi rendszerességgel milyen összetételű tápanyagokat viszünk be a szervezetünkbe. Ne együnk meg például egy nap három hamburgert. Legyen változatos az étrendünk, amely megfelelő arányban tartalmazza az egyén számára szükséges zsírmennyiséget, szénhidrátokat és fehérjéket. Fogyasszunk bátran gyümölcsöket, persze itt is a mérték a kulcsszó. Gazdagítsuk a tányérunkat sok zöldséggel, amely a diétázók legjobb barátja.”

Kapcsolódó témák: #egészség | #testépítés | #testmozgás |