Sikeres volt a zöld fesztivál

J. Kovács Andrea Fotó: MekliZ Fotó
2023.10.16. 16:13

Múlt hétvégén zajlott városunk legnagyobb szemléletformáló rendezvénye, a „III. Győri Klíma Expo – az MVM energiájával” elnevezésű kiállítás az Olimpiai Sportparkban.

A rendezvény három napján több mint háromezer látogatónk volt. Testvérvárosaink közül Brassó és Dunaszerdahely is jelen volt az Arrabona EGTC közreműködésével. A Széchenyi István Egyetem, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Arrabona EGTC összefogásával sikerült egy színvonalas szakmai napot létrehozni a „Városi jó gyakorlatok”, az „Energiaközösségek” és a „Körforgásos hulladékgazdálkodás” témakörökben” – tájékoztatta lapunkat Herman Etelka, a Környezetvédelmi Osztály vezetője. .

A városi iskolások nagy létszámban vettek részt az expón, de rajtuk kívül érkeztek Ikrényből, Zsámbékról és a Felvidékről is diákok. A helyi iskolák közül kiállítóként vett részt a Hild József Építőipari Technikum és a Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium is. A rendezvény kiállítói sok érdekes és hasznos információval látták el a látogatókat.

A szombat a sport szerelmeseié volt, hiszen a WHB – II. Győri Zöld Futásra közel 600 nevezés érkezett.

Bár még csak most ért véget az idei, de máris elkezdődött a készülődés a jövő évi Klíma Expóra és a Zöld Futásra.

Kapcsolódó témák: #környezet | #környezetvédelem | #Zöld Győr |