Hirdetés
A fenntartható divatért

Ruhabörze kicsit másképp

Fotó: J.K.A.
J. Kovács Andrea
2022.05.13. 14:32

Néhány órára turivá változik jövő szombaton a Rómer Ház, ahová azokat a nőket várják, akiknek a ruhákon kívül a környezet védelme is szívügyük. A Gardrób Garden névre keresztelt ingyenes rendezvényen lehet ismerkedni, csevegni és még az sem kizárt, hogy kincsekre bukkanunk.

Hirdetés

Igari Balázs és Molnár Lilla szervezők nemcsak a vásárlást, hanem a kapcsolatteremtést, a közösségépítést is célul tűzték ki. Mindezt a tudatos és fenntartható divat elterjesztéséért teszik. A ruhaboltok választékánál jóval szélesebb kínálatot biztosítanak, így egyszerre juthatunk hozzá sportos, elegáns és otthoni viseletekhez. Nem tucat darabokra, sőt akár kincsekre is bukkanhatunk.

„Én már egy ideje tudatosan visszafogom magam, csak akkor vásárolok, ha nagyon szükséges, ha a cipőm elhasználódik, vagy ha a pólóm kilyukad. Ha pedig valamilyen alkalomra kell felöltöznöm, akkor a turiban keresgélek. Azt tanácsolom minden hölgynek, hogy tudatosan fordítsa vissza a vásárlási kényszert, ne dőljön be a reklámok és kuponok csábításának. Persze ez nem megy egyik napról a másikra. Kis lépésekben kell elkezdeni. Ha egyszer sikerül megállni, hogy egy akció idején ne rohanjunk azonnal a bevásárlóközpontba, sikerülni fog másodszor is. Apránként szoktassuk hozzá magunkat az új helyzethez. Azt is szeretnénk elérni, hogy közelebb hozzuk az eladókat és a vásárlókat, megalapozzunk egy közösséget, amelynek a tagjai később egymás között akár cserélgethetnek is. – mondta a Győr+ Médiának Molnár Lilla.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #divat | #fenntarthatóság | #Zöld Győr |
likeold
a fb oldalunkat