Zöld Győr

Ménfőcsanakon jó madárnak lenni

Fotó: Ács Tamás
J. Kovács Andrea
2022.08.30. 17:19

Odúk, etetők, tanösvény várja nemsokára a madarakat és a madárbarátokat Ménfőcsanakon. Környezetvédelmi szakemberek tartottak terepszemlét az önkormányzati képviselővel, azért, hogy a legjobb helyekre kerülhessenek a pályázaton nyert eszközök.

Hirdetés

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tavaszi felhívásában olyan települések jelentkezését várta, akik tervbe vették a szárnyasok védelmét, és a megvalósításhoz kerestek segítséget. Győr, mint nagyváros csak egy településrésszel pályázhatott, a választás Ménfőcsanakra esett. A pályázat sikeres volt, egymillió forint értékben nyertünk madárvédelmi eszközöket” – tájékoztatta portálunkat Herman Etelka, a Környezetvédelmi Osztály vezetője.

Örül a sikernek dr. Laczkovits-Takács Tímea, a körzet önkormányzati képviselője is:

Ez a pályázat jól beleillett a városrészi zöld kezdeményezésekbe, a Zöld Ménfőcsanak Programba, amelyben a Muszáj Természetvédelmi Koordinációs Egyesület a partnerem. A program jó alkalmat ad a szemléletformálásra, valamint arra, hogy a legfiatalabb korosztályt is megszólíthassuk. Kialakítunk egy tanösvényt, jelenleg ennek kerestük a helyét, itt a Bezerédj-kastély parkjában. Természetesen odúk és etetők többfelé lesznek, sőt a madarakon kívül a denevérek is kapnak búvóhelyet.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés