Választás 2022

A legkisebb körzet és a legnagyobb szavazólap

Fotó: MTI/Lehoczky Péter
MTI
2022.04.03. 19:50

Érdekességek a választás napjáról.

A legkisebb szavazókörökbe húsznál kevesebb választópolgárt várnak vasárnap – derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból.

Az NVI adatai szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Debréte a legkisebb szavazókör: itt 11 helybélit és négy átjelentkezéssel szavazó választópolgárt várnak, vagyis összesen 15-en szerepelnek a választói névjegyzékben.

A Zala megyei Felsőszenterzsébeten 14-en szerepelnek a lakcímük alapján a névjegyzékben és hárman átjelentkezéssel szavaznának itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornakápolnán 20 helybélit és két átjelentkezőt várnak. Perecsén 18 helybélit és öt átjelentkezőt, a Zala megyei Pusztaapátiban és a Veszprém megyei Megyeren pedig 21-21 helybélit és két-két átjelentkezőt várnak az urnákhoz vasárnap. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Keresztéte szavazókörébe pedig 21 helybélit és három átjelentkezőt várnak.

A Zala megyei Iborfián ugyan csak 16-an szerepelnek a névjegyzékben a lakcímük alapján, de kilenc átjelentkező is szavazna a településen.

A legnagyobb magyarországi szavazókör Budapest 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében található, az átjelentkezők számára kijelölt szavazókörbe 6139 választópolgárt várnak.

A Békés megyei 1-es számú választókerületben a legtöbb, 11 jelölt indult, itt használják a legnagyobb szavazólapot (nyitóképünkön).

Kapcsolódó témák: #országgyűlés | #szavazás | #választás2022 |