Orosz-ukrán háború

Lakónegyedet ért találat Luhanszk megyében – VIDEÓ!

Fotó: State Emergency Service
Győr+
2022.03.30. 10:19

Az orosz erők nehéztüzérséggel lőtték a kelet-ukrajnai Luhanszk megyében található Liszicsanszk várost szerda reggel, a támadás lakónegyedet ért - közölte a megyei közigazgatási hivatal vezetője a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson.

Szerhij Hajdaj arról tájékozatott, hogy több panelházban kiterjedt károk keletkeztek, a mentési munkálatok jelenleg is tartanak. Ukrán médiaforrások áldozatokról is hírt adtak, de pontos számukat még nem tudni.

Ugyancsak szerdán Mikola Povoroznik, Vitalij Klicsko kijevi polgármester első helyettese a televízióban azt közölte, a fővárosban viszonylag csendesen telt az éjszaka, bár a környékről ágyúzást lehetett hallani.

Kedd délutáni helyzetjelentésében az ukrán vezérkar azt közölte, hogy az orosz erők egyes alakulataikat elkezdték visszavonni Kijev és az ország északkeleti részében lévő Csernyihiv megyéből Fehéroroszországba.

Csernyihiv regionális kormányzója, Vjacseszlav Hausz mindazonáltal szerdán azt mondta, nem látja jelét a feszültségcsökkentésnek, és Telegram-üzenetben arról adott hírt, hogy az orosz erők egész éjszaka támadták a Kijevtől 116 kilométerre északkeletre fekvő Nyizsin városát, illetve Csernyihiv városát is. “Hiszünk-e az ígéreteknek? Persze, hogy nem” – fogalmazott az üzenetben.

Szerhij Hamalij, a nyugat-ukrajnai Hmelnyickij megye regionális kormányzója is orosz támadásokról számolt be. A tájékoztatás szerint az orosz erők szerdára virradóra a megye több ipari létesítménye ellen intéztek támadást, részleteket azonban nem közölt.

Kapcsolódó témák: #háború | #Oroszország | #Ukrajna |