Hirdetés

Elismerte az orosz katonai szóvivő, hogy sorkatonák estek fogságba

Illusztráció: depositphotos.com
MTI
2022.03.09. 18:39

Elismerte az orosz védelmi minisztérium szerdán, hogy Ukrajnában besorozott orosz katonák estek fogságba.

Hirdetés

Igor Konasenkov vezérőrnagy, a moszkvai katonai tárca szóvivője azt hangoztatta, hogy “sajnos, kiderült több olyan eset”, amikor az Ukrajnában elindított “különleges hadműveletben” részt vevő orosz katonai egységekben sorkatonák voltak. Közülük másokkal együtt többen fogságba estek, amikor az egyik hadtáptámogatást biztosító orosz alegységet “egy nacionalista zászlóalj diverziós csoportja” megtámadta.

Konasenkov azt mondta, hogy “gyakorlatilag az összes” sorállományú katonát elszállították Ukrajnából.

Hirdetés

Korábban az orosz védelmi minisztérium tagadta, hogy orosz sorkatonák lehetnek Ukrajnában. Nőnapi köszöntőjében, kedden, Vlagyimir Putyin orosz elnök azt ígérte, hogy besorozott és tartalékos katonákat nem fog bevetni az ukrajnai háborúban. Azt mondta, “a kitűzött feladat megoldásával kizárólag hivatásos katonák foglalkoznak”.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője elmondta, hogy Vlagyimir Putyin elnök megkapta a jelentést annak az utasításának a végrehajtásáról, amelyben még a háború elindítása előtt elrendelte, hogy sorállományú katonák semmiképp ne lássanak el feladatot Ukrajna területén. Az anyagot Putyin a katonai főügyészségre küldette, hogy a történtekben vétkes tisztségviselőket felelősségre vonják.

Kapcsolódó témák: #háború | #konfliktus | #külpolitika | #Oroszország | #Ukrajna |
likeold
a fb oldalunkat