Tokió2020

Tomori: Fel kellene fogni, hogy milyen eseményen vagyunk!

Fotó: IHF/MKSZ
Nagy Roland
2021.07.27. 07:14

A magyar női kézilabda válogatott a második mérkőzését játszotta kedden a tokiói olimpián, ahol a braziloktól szenvedett  33-27- es vereséget. A mérkőzés után a Győr+ Médiának nyilatkoztak játékosok és a szövetségi kapitány.

Hirdetés

“Nekik minden sikerült, nekünk pedig semmi sem. Jól kezdtünk aztán jöttek a hibák, felhoztuk az ellenfél kapusát, belelkesedtek, okosan lassították a játékot, a második félidőben már csak futottunk az eredmény után. A védekezésünkből hiányzott a keménység” összegezte röviden a súlyos vereséget Szucsánszky Zita.

“Nem értem, hogy 4-1-és magabiztos kezdés után hogyan tudtunk ennyire szétesni. Hozzá lassultunk a brazilok játékához, nekik minden ült, minden bejött, mi elkezdtünk támadásban szenvedni. Dadogott a labda a kezünkben, védekezésben egy az egy ellen nem tudtunk nyerni” – mondta Tomori Zsuzsanna, aki arra a kérdésre is válaszolt, hogy mennyi esély maradt így a továbbjutásra, hiszem a brazilok elleni pontokkal ehhez számolni kellett.


“Sajnáltam a franciák elleni egy gólos vereséget is, mert hajszálon múlott a pontszerzés, és így, hogy ma is kikaptunk borzasztóan nehéz lesz. Le kell ülnünk, át kell beszélnünk, milyen eseményen is vagyunk, és mit akarunk. Ez mind mentális probléma, hogy kiesik a kezünkből a labda, nem érünk oda. Ha ezeket ki tudjuk javítani, össze lehet szedni annyi pontot, amivel tovább léphetünk, lehetnek meglepetés eredmények is a többi meccsen. Ehhez akarni kell, küzdeni kell, és nem csak három percig, hanem az egész meccsen. Megérett az idő arra, hogy megbeszéljünk dolgokat, és tegyünk is valamit, ne csak ténferegjünk a pályán” – mondta Tomori a mérkőzés után a Győr Plusznak.

Fotó: IHF/MKSZ

Szégyellem magam. Az összes hibát térítetten raktuk fel ma a pályára, ezek nyilván a koncentráció hiányából adódnak. Huszonkét könnyű gólt engedtünk a braziloknak, borzasztó bután lőttünk. Tanácstalan vagyok, nem tudom, mi lehet ennek az oka. Nyilván az nem feltételezhető, hogy a játékosok nem akarnak, ahogy a brazilok átvették a vezetést, szétestünk. A kudarc közös, rettenetesen mehet helyzetbe kerültünk a továbbjutást illetően” – nyilatkozta Elek Gábor szövetségi kapitány a meccs után.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Magyarock | #női kézilabda | #Toki | #Tokió2020 |