Hirdetés
Az olimpia helyszínéről tudósít a Győr+ Média

Tokióból jelentjük

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.07.19. 10:27

A Győr+ Média a 2012-es londoni, és a 2016-os Rio de Janeiro-i olimpia után újra lehetőséget kapott arra, hogy újságírót küldjön az ötkarikás játékokra. Brazíliában Nagy Roland készítette az interjúkat, írta a tudósításokat, és jelentkezett be élő rádióadásban a rádióba, fotósként pedig Marcali Gábor képviselte a Győr Pluszt. Tokióból ismét az események sűrűjéből jelentkezik a Győr+, ezúttal is Nagy Roland lesz a helyszínen.

Hirdetés

„A hivatalos magyar újságírói küldöttség tagjaként a második olimpiámra készülök, és úgy érzem minden eddigi munkámnál nagyobb, különlegesebb kihívás előtt állok, bár ezt sajnos a koronavírus-helyzet alakította így. – kezdte Nagy Roland, tapasztalt sportriporter kollégánk.

Az olimpiát gyakorlatilag buborékban rendezik, tehát a sajtó is csak a szálloda, busz, versenyhelyszín útvonalon mozoghat, és erősen korlátozottak a lehetőségek a sportolókkal való találkozásra.

Hirdetés

„Rióban bármikor tudtunk interjúkat készíteni, akár úgy is, hogy például egy úszóval a vízilabda meccs nézői között futottunk össze. Ilyenre most nem lesz lehetőség. Kizárólag az olimpiai faluban, egy erre a célra kialakított helyen, vagy a versenyek után a vegyes zónában beszélhetünk a főszereplőkkel. Nehezíti a feladatot, hogy ezúttal Marcali Gábor sajnos nem lesz ott velem, összeszokott csapat vagyunk, olimpiai, EYOF-tapasztalattal a hátunk mögött, biztos, hogy hiányozni fog a páros mindig precíz tagjának a jelenléte ” – mesélt Roland a szigorú szabályozásokról, amelyek nem csak közvetlenül a tudósítók munkáját érintik, hanem a Tokióban tartózkodáshoz szükséges egyéb tennivalókat is, mindben rendkívül szigorú szabályokat hoztak.

Terveink szerint naponta többször jelentkezek majd élőben a rádióban érdekességekkel, interjúkkal, de megjelennek saját tudósításaink az online oldalunkon, és a hetilapban is. A többi újságíróhoz hasonlóan én is azt gondolom, hogy mivel korábban soha senki nem rendezett még világjárvány idején olimpiát, néhány napnak biztosan el kell telnie, hogy letisztuljon, mi hogyan működik. Én mindent megteszek, hogy érdekes anyagokat küldjek haza” – beszélt Roland arról, hogy milyen tartalommal várja a Győr+ Média a sportkedvelőket a játékok ideje alatt.

„A győri versenyzők, úszóink, kajakosaink, kézilabdázóink lesznek a fókuszban, de igyekszem minél több magyar érdekeltségű versenyen ott lenni. Rióban szinte alig aludtunk, élveztük a munkát, kerestük a témákat, így lesz ez Tokióban is. Akkor a város sportolói mellett találkozhattunk Hosszú Katinkával, Kozák Danutával, és Usain Bolttal is. Bízom benne, hogy megtalálom a módját nehezített pályán is annak, hogy hasonló színvonalon nézhessünk be a kulisszák mögé. Kiváló csapat dolgozik itthon is a Győr Plusznál az olimpia alatt, szó szerint éjjel-nappal, állandó kapcsolatban leszünk, és remélem velük együtt minél több magyar érmet ünnepelhetünk majd” – emelte a ki a sportriporter.

Nagy Roland és Marcali Gábor Rióban látta versenyezni, pályára lépni a magyar sztárok mellett a jamaicai sprintert Usain Boltot, és a barzil focistákat Neymart, és Marquinhost is.

Kíváncsiak voltunk, a Győr+ újságírójának van-e olyan tokiói esemény, sportoló a képzeletbeli listáján, akit mindenképpen szeretne látni.

„Rióban az amerikai kosárlabda válogatott, a horvát magasugró Blanka Vlasic, a brazil focisták és Bolt volt ilyen, utóbbi kettőt láttuk. Ezzel az aránnyal most is boldog lennék, bár természetesen számomra is a magyarok a kedvencek, és mindenki előtt állnak, de jó lenne látni versenyen a tornász Simone Bilest, a teniszező Novak Djokovicsot, vagy a kosaras LeBron Jamest.

likeold
a fb oldalunkat