Tokió2020

Sárosi Laura sérülés miatt nem folytatja

Fotó: MTI/AP/Dita Alangkara
Győr+
2021.07.27. 02:16

A tollaslabdázó egy korábbi sérülése újult most ki.

Orvosi diagnózis szerint Sárosi Laura részleges achilles-ín szakadást szenvedett a thaiföldi Intanon ellen vívott mérkőzése során, amely játék közben akkor még nem akadályozta.

A sérülése azonban nem teszi lehetővé, hogy folytassa az olimpiai tollaslabda versenyen való szereplését. Ezért a maláj Cheah ellen helyi időszerint 14.00-kor vívandó mérkőzés előtt kénytelen visszalépni a további versenyzéstől – közölte a Magyar Olimpiai Bizottság.

Sárosi az MTI-nek elmondta: már a találkozó után bicegve érkezett vissza az olimpiai faluba, másnap reggelre pedig vérömleny keletkezett a sarkánál. A hétfői vizsgálatok kimutatták az Achilles alsó részén a részleges beszakadást, és bár az orvosi stáb mindent megtett, nem javasolták a pályára lépést.

“A bal lábammal lábujjhegyre sem tudok emelkedni, így nem tudnék ugrani sem, emiatt összeszorított foggal sem tudnék játszani” – hangsúlyozta Sárosi, aki kedden reggel kapta meg a végső diagnózist, amely miatt visszalépett.

“Csalódott vagyok. Egy sérülés sosem jön jókor, de most végképp nem. Ugyanakkor örülök, hogy egy meccset tudtam legalább játszani. Ebben az olimpiában az út volt, ami fontos volt, és azt élveztem. Ezt a sérülést majd később fogom tudni feldolgozni” – fejtette ki Sárosi, aki három-négy hét pihenő után kezdheti meg a gyógytornát.

Kapcsolódó témák: #Magyarock | #olimpia | #Tokió2020 | #tollaslabda |