Hirdetés
Paralimpia 2020

Nagy fordítással elődöntőbe jutott a magyar női tőrcsapat

Fotó: MTI/Illyés Tibor
MTI
2021.08.29. 10:53

Elődöntőbe jutott a magyar női tőrcsapat vasárnap a tokiói paralimpián.

Hirdetés

A mezőnyt nyolc együttes alkotta, mindegyikben két A sérültségi kategóriájú és egy B besorolású, komolyabban sérült vívó szerepelt. A magyaroknál Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna és Madarászné Mező Boglárka vívott. A küzdelmek két csoportban kezdődtek el vasárnap, és az első két-két helyezett jutott az elődöntőbe.    

A magyarok – akik Hajmási, Krajnyák, Dani Gyöngyi összeállításban öt éve, Rióban ezüstérmesek voltak, Mező Boglárkával együtt pedig 2019-ben vb-győzelmet arattak – magabiztosan nyertek első mérkőzésükön a georgiaiak ellen.    

A második összecsapáson is jól tartották magukat, de végül tíz tus különbséggel kikaptak a favorit kínaiaktól, így az oroszok ellen kellett kiharcolni a négy közé kerülést. Az első három pár után 15-4-re vezetett az ellenfél, majd a negyedik asszóban Mezőt sérülés miatt Dani váltotta. A helyzet a következő asszóban változott meg alapvetően, amikor Hajmási 5-20-ról 23-25-re jött fel, azaz 18-5-re verte Irina Misurovát. A következő párban Krajnyák még egy tus hátrányt ledolgozott, Dani azonban ezt követően 5-1-re kikapott, így a hetedik pár után 30-35 volt az állás magyar szempontból. Krajnyák azonban a vert helyzetet nyertre változtatta a Julija Maja elleni 10-4-es sikerével, majd Hajmási 5-2-re verte Jelena Jevdokimovát, így sikerült bejutni a négy közé.    

Hirdetés

A döntőért az olaszok következnek, míg a másik ágon Kína-Hongkong párharcot rendeznek.    

Eredmények:

női tőr, csoportmérkőzések:

Magyarország-Georgia 45-30
Kína-Magyarország 45-35
Magyarország-Orosz Paralimpiai Bizottság 45-41

Kapcsolódó témák: #paralimpia | #tokio2020 |
likeold
a fb oldalunkat