Hirdetés
Tokióból jelentjük

Märcz Tamás: a görögök megérdemelten győztek

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Nagy Roland
2021.08.06. 10:34

Néma csendben vonultak a magyar újságírók a sajtónak fenntartott helyekről a lépcsőkkel tarkított folyosón az interjúzónáig, a magyar vízilabda válogatott elődöntője után. A fiúk a görögöktől kaptak ki, így nem az aranyéremért, hanem a bronzért játszhatnak majd Tokióban. Természetesen a játékosok és a szövetségi kapitány sem nyilatkozott boldogan, de talán utóbbi értékelte a mérkőzést a leghiggadtabban:

Hirdetés

“Kialakult az a játék ami a görögöknek kedvez. Pontosan támadtak, jól zártak vissza, nem nagyon tudtuk a gyors vízilabda felé terelni az irányt, amit mi jobban tudunk. Ránk erőltették, hogy pontos védekezéssel kiszorítottak bennünket a lövőhelyzetekből, és az emberelőny-emberhátrány típusú meccsbe tereltek minket, ebben jobbak nálunk. Ma is jobbak voltak. A védekezésük emberfeletti volt, nem tudtuk megoldani, hogy tempóban lőjünk kapura. Mindenki becsülettel küzdött, akarta a sikert, de ha szeretnénk döntőbe jutni a jövőben előre kell lépnünk abban is, hogy a nehéz helyzetekben a jó döntéseket hozzuk meg. Futottunk az eredmény után, ezért a kulcsjátékosaink folyamatosan bent voltak, nem tudtak pihenni. A három legjobbjukat kivettük ugyan a játékból, de szórta helyettük más a gólokat. A görögök megérdemelten győztek, ma jobbak voltak nálunk” – Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Fotó: MTI/Illyés Tamás

“Sajnos a mostani bírói felfogás segít nekik, ezzel a sok kiállítással, ebben, az emberelőnyök kihasználásában jobbak voltak. Az lett volna az ellenszer, hogy jobban blokkolunk, de ilyen a sport, az Európa-bajnokságon mi voltunk jobb formában, most viszont ők. Lesz még olimpiánk, meg akarjuk mutatni, hogy jobbak vagyunk. Most a bronzérem megszerzésére koncentrálunk” – mondta a görögök ellen egy gólt szerző Zalánki Gergő a meccs után.

Hirdetés
Manhercz Krisztián (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Nehéz most mit mondani, de ha egy olyan vízilabdát engednek a bírók, amiben nem csak az nem érti, hogy mi történik aki nézi, de az sem, aki bent játszik a medencében, akkor nehéz mit csinálni. Ez ma ilyen volt”– értékelte röviden a meccset Manhercz Krisztián.

Kapcsolódó témák: #karate | #Magyarock | #Tokió2020 | #Tokióból jelentjük |
likeold
a fb oldalunkat