Hirdetés
Tokió2020

Lucz Dóra hatodik 200 méteren

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Győr+
2021.08.03. 04:43

Dóra jól kezdte a futamot, az első 50 méternél még a negyedik helyen állt.

Hirdetés

Különleges döntőt tartottak a 200 méteres női kajakban, hiszen 9 induló volt, időazonosság miatt.

A keddi döntős program előtt közvetlenül egy utasszállító repülőgép húzott el meglehetősen alacsonyan a pálya felett, hogy a közelben fekvő Haneda repülőtéren landoljon. Az általa keltett hullámokat ugyanakkor nem érzékelték a futam résztvevői, mert a hátszél néhány óra alatt szinte viharossá fokozódott, s erősen fodrozta a vizet.

Hirdetés

Ilyen körülmények között kezdődött a finálé, amelyben a szám koronázatlan királynője, a kétszeres címvédő új-zélandi Lisa Carrington, aki az olimpiákat és világbajnokságokat tekintve tíz éve veretlen a sprint távon, rögtön az élre állt és végig vezetve magabiztosan nyert. Mögötte a spanyol Teresa Portela és a dán Emma Jörgensen végzett a második és harmadik helyen.

Az UTE 26 éves, háromszoros Európa-bajnoka, friss Eb-ezüstérmese, Lucz Dóra ezúttal nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába, végig a középmezőnyben haladt és hatodikként csapott a célba.

“Mindenek előtt szeretném megköszönni mindenkinek a szurkolást, és azt, hogy korán felkelt miattam otthon” – nyilatkozta az MTI-nek Lucz, aki láthatóan el volt keseredve a végeredmény miatt, már-már a könnyeivel küszködött.

“Nem vagyok felhőtlenül boldog, mert ez lehetett volna jobb is, de próbáltam a legjobbat kihozni a mostani körülmények között és végig küzdöttem, egészen az utolsó centiméterig” – fogalmazott, majd úgy folytatta, időre van még szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a döntőben történteket, visszatekintve pedig biztosan lesz benne némi hiányérzet.

“Örültem, hogy Magyarországot képviselhettem az olimpián, mert kajakban már kijutni is nehéz ide, hiszen a hazai mezőny nagyon erős” – zárta gondolatait Lucz.

Kapcsolódó témák: #kajak-kenu | #Magyarock | #olimpia | #Tokió2020 |
likeold
a fb oldalunkat