Zivatarok jönnek, heves viharok lehetnek

Győr+
2024.06.26. 06:53

Szerdán a napos időszakok mellett egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként hevesebb viharokra is számítani kell felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk lesz déli-délkeleti szél. A legmelegebb órákban 27 és 34 fok között alakul a hőmérséklet, de a zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

A csütörtöki nap is többfelé tartogat záporos, zivataros időt, helyenként ismét lecsaphatnak heves viharok felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében. Keleten zivataroktól függetlenül is több helyen lehet élénk a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Pénteken már több napsütés valószínű, záporok, zivatarok ekkor még főként keleten, északkeleten alakulhatnak ki. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra többfelé pára, sekély köd képződhet. Kora reggel 15-20, napközben 27-32 fokot mérhetünk.

Hétvégén sok napsütésre számíthatunk, szombaton csak néhol, vasárnap helyenként északon, északnyugaton alakulhat ki egy-egy frissítő zápor, zivatar. Vasárnap feltámad a déli-délnyugati szél, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Enyhe, többfelé trópusi éjszakák jönnek. Napközben szombaton 29-34, vasárnap 31-37 fok várható.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #eső | #időjárás | #nyár | #vihar | #zivatar |