Testvérvárosi körkép

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.06.08. 19:37

Borverseny, hegyi futóverseny, Europassió Kongresszus... zajlik az élet Győr testvérvárosaiban. Mutatjuk a legfrissebb híreket!

Brassó

2600 futó áll rajthoz hétvégén a Brassói Maratonon. A népszerű hegyi futóversenyt immár 12. alkalommal rendezik meg a városban.

Folytatja a fenntartható mobilitásra irányuló beruházásokat az önkormányzat. Ennek részeként több vonalon is elektromos hibrid buszokra cserélik a korábbi, Euro 6-os csuklós buszokat.

Csíkszereda

Csíkszereda ad otthont a 40. Europassió Kongresszusnak, melyre 150 résztvevőt várnak Európa 12 országából, akik 32 passiójátszó csoportot képviselnek.

Dunaszerdahely

Tíz ország borai vettek részt a rangos szlovákiai borversenyen, a MUN-DUS-on. Az értékelés új színfoltjaként első alkalommal választották ki Dunaszerdahely város borait is.

Poznan

A lengyel városok között Poznan első helyen végzett gazdaság kategóriában, az Oxford Economics legújabb elemzésében, amelyben a világ 1000 metropoliszát vizsgálták.

Zöldtetőkre és függőleges kertekre pályázhatnak azok a poznańi lakosok, akik tenni akarnak az éghajlat és a környezet védelme érdekében.

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi hírek |