Testvérvárosi hírek

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.02.10. 19:06

Mutatjuk, mi történik Győr testvérvárosaiban.

Brassó

Az önkormányzat azt tervezi, hogy már a 60 évesek is ingyen használhatnák a tömegközlekedést. 

Dunaszerdahely

A városi tömegközlekedés hatékonyabbá tétele érdekében február 5-től új menetrend lépett életbe a városi buszokon.

Erfurt

A „Belvárosi vasútvonalak – hálózatba kapcsolt élőhelyek növényeknek, embereknek és állatoknak” projekt részeként tervezik a Györer Straße egykori vasúti megállójának átalakítását. A jövőben itt egy olyan teret alakítanak ki, amelyben a fajvédelmet a helyi rekreációval, környezeti neveléssel ötvözi. Niedernissa kerületben pedig újabb rovarszállókat telepítettek rovarok és más értékes fajok számára.

Ingolstadt

Február 22-ig nyújthatnak be pályázatot a gazdálkodók arra a bajor szerződéses természetvédelmi programra, amely az ökológiailag értékes rétek, legelők, szántók és tavak különösen természetbarát hasznosítását segíti.

Kuopio

Kuopio 2025-ben lesz 250 éves. Az ünneplés már idén novemberben megkezdődik. Arra bátorítják a lakosságot, oktatási intézményeket, cégeket, rendezvényszervezőket, kulturális szereplőket, klubokat és szervezeteket, hogy a jubileumi évre többféle szinten is készítsenek programokat.

Az átdolgozott hulladéktörvénnyel 2024. szeptember végén kötelezővé válik a biohulladék válogatása a kisházakban is. A válogatási kötelezettség mintegy 5.200 családi vagy ikerház, illetve lakóközösség esetében lesz újdonság.

Poznan

Egyedülálló emlékművet – Lengyelország egyik legrégebbi királyi konyháját – fedezték fel a királyi kastélyban dolgozó régészek. Az Iparművészeti Múzeum adminisztratív épületének alagsorában álló hatalmas oszlop az épület több száz évvel ezelőtt kemencéjét támasztotta.

Sindelfingen

Új sebességmérő berendezést adott át a Seestrassén, a középiskola és a Kita am Klostergarten közelében Mehmet Koc, a közrendvédelmi hivatal vezetője.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi hírek |