Hódít a málnapiros

Tavasz a kozmetikában

J.K.A. Fotó: Dömösi Zsuzsanna
2023.03.01. 15:35

Dömösi Zsuzsanna sminkoktatót arra kértük, hogy a tavaszi szépségápolásban nyújtson segítséget hölgy olvasóinknak.

Mindenképpen érdemes egy tavaszi arctisztítást végeztetni a kozmetikusunkkal, mert a tél rányomja bélyegét a bőrünkre. A tisztítás rendkívül fontos, mert csak szép bőrre lehet szép sminket készíteni. Az évszakváltás azt igényli, hogy más sminkszereket is használjunk, mint eddig. A téli alapozó inkább hidratáló, nehezebb textúrájú, zsírosabb, hiszen a hidegben könnyebben kiszárad az arc. A tavaszi, nyári alapozók állaga ezzel szemben jóval könnyedebb. Fényvédőt tartalmaznak és jóval tartósabbnak kell lenniük, mert melegebb időben izzadásnak és káros napsugárzásnak is ki van téve a bőrünk.

Az ajkunk a hideg évszakban kicserepesedik, a most divatos, matt rúzsok pedig még jobban kiszárítják. Ráadásul negyven fölött ráncosabbnak tűnik tőle az ajak. Azt tanácsolom, hogy még egy ideig a hidratáló rúzsokat használjuk. Aztán ahogy melegszik az idő, váltsunk olyan termékre, ami fényvédő faktorral van ellátva.

Tavasszal bátrabban nyúlunk az élénkebb árnyalatokhoz, már alig várjuk, hogy kitörjünk a téli szürkeségből és magunkra öltsük a színeket. Idén a Viva Magenta lett az év divatszíne. Arra biztatok mindenkit, hogy a megszokott nude rúzsokról merjünk élénkebbre, csillogóbbra váltani, a kedvünk is sokkal jobb lesz tőle. Viszont az év színével érdemes csínján bánni, a 20 év alatti, valamint a 40 fölötti korosztálynak a diszkrétebb, visszafogottabb színeket ajánlom” – mondta Dömösi Zsuzsanna.

Kapcsolódó témák: #bőrápolás | #kozmetika | #smink | #tavasz |