Szeles lesz a kedd

Győr+ Illusztráció: Depositphotos
2024.07.02. 06:52

Kedden a nap első felében gyakran takarják majd felhők a Napot, viszont délután a Dunántúlon már szakadozottabb lesz a felhőzet, és több órára kisüt a Nap. Kezdetben több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, zivatar, majd a nap második felében elsősorban a Dunától keletre számíthatunk még helyenként futó záporra, zivatarra.

Élénk, erős, néhol viharos lesz az északi-északnyugati szél. Délután 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán napos-gomolyfelhős idő ígérkezik. Északkeleten és nyugaton helyenként záporok kialakulhatnak, de az északkeleti csücsökben kezdetben tartósabb eső is előfordulhat. Élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul, az északkeleti csücsökben mérhetjük a legalacsonyabb értékeket.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként, elsősorban a Dunától keletre eső tájakon futó zápor, zivatar kialakulhat. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. Délutánra 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken túlnyomóan napos időre van kilátás, egy-egy kisebb zápor legfeljebb elszórtan fordulhat elő. A többfelé élénk szélben 27-32 fokot mutathatnak a hőmérők. Szombaton is napos idő ígérkezik, említésre méltó csapadék sehol sem valószínű. Sokfelé élénk, a Dunántúl északi felén erős lehet a déli-délkeleti szél. A legmelegebb órákban 30-34 fokra számíthatunk.

Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #eső | #időjárás | #nyár | #szél | #zivatar |