Sok jóra ne számítsunk a hétvége időjárását illetően!

Győr+ Illusztráció: Depositphotos
2023.11.16. 06:38

Szombaton kifejezetten szeles időre van kilátás, többfelé viharossá fokozódhat az északnyugati szél, vasárnap a legtöbb helyen fagyos reggelre kell készülni.

Csütörtökön alapvetően napos idő várható, az időnként megnövekvő felhőzetből legfeljebb északkeleten fordulhat elő néhol gyenge eső, zápor. Reggelre néhol párássá, ködössé válhat a levegő. A Dunántúlon a déliesre forduló, máshol a nyugati szél lehet élénk. Hajnalban -2 és +6, délután 9 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken sok lesz a felhő fölöttünk és egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A magasabb hegycsúcsokon estétől vegyes halmazállapotú csapadék sem kizárt. Több helyen feltámad, délutántól a Dunántúlon megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 7 és 13 fok között alakulhat.

Szombaton kifejezetten szeles időre van kilátás, többfelé viharossá fokozódhat az északnyugati szél. A Dunántúlon lehet naposabb, keleten felhősebb idő, ott még eső, a hegyekben havas eső, kisebb havazás előfordulhat, míg a Dunántúlon helyenként lehetnek záporok, hózáporok. Hideg lesz, napközben 3-9 fok valószínű.

Vasárnap a legtöbb helyen fagyos reggelre kell készülni, délután pedig 5-9 fok között alakulnak a maximumok. A kezdeti napos időt hamar felhősödés követi, kis eső, zápor ugyanakkor csak néhol fordul elő. A szél veszít erejéből, már csak helyenként lehet élénk.

Forrás: Időkép
Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #hózápor | #időjárás | #ősz | #szélvihar |