Selymes bőr

Reneszánszát éli a cukorgyanta

Fotó: Freepik
Ihász Nóra
2021.08.13. 09:21

Ősidők óta használják, ám napjainkban van újabb fénykora a teljesen természetes szőrtelenítési módszernek, a cukorgyantának. Legnagyobb előnye, hogy nem allergizál. És mit tudunk róla még? – győri kozmetikust kérdeztünk a témáról.

Egyes feltételezések szerint ez a legrégebbi szőrtelenítési módszer, hiszen már az ősi egyiptomiak is ezt használták, időszámításunk előtt 1900 körül. Ám ha ugrunk egyet az időben, láthatjuk, hogy napjainkban is egyre nagyobb divathullámnak örvend a cukorgyanta.

Egyre fontosabb a kozmetikus szakmában, hogy bővülő kínálatot tudjunk biztosítani vendégeinknek. Sokan küzdenek valamilyen érzékenységgel, legyen szó akár a hagyományos gyantára (melynek alapvető alkotóeleme a fenyőviasz) jelentkező allergiás tünetekről, erőteljes reakcióról, bőrirritációról” – hangsúlyozta Szűcs Fanni kozmetikus.

A cukorgyanta talán éppen azért lett napjainkban felkapott, mert házilag is el lehet készíteni, és a koronavírus-járvány miatti korlátozások során sokan kísérleteztek otthoni szépségpraktikákkal. Ezzel azonban jobb vigyázni, hiszen az otthoni gyantázás súlyos problémák (bevérzés, benőtt szőr, szőrtüszőgyulladás…) kialakulásához vagy akár égési sérülésekhez is vezethet, így jobb, ha szakemberre bízzuk a szőrtelenítést!

Jó hír, hogy az allergiával vagy érzékenységgel küzdő vendégek biztosan találnak olyan kozmetikust, aki cukorpasztával vagy egyéb természetes összetevőkből álló gyantával/wax-szal végzi a szőrtelenítést, hiszen egyre több szakember figyel arra, hogy széles palettán kínálja kezeléseit.

A cukorgyanta – a természetességen túl – azért is lehet kedvelt választás, mert kevésbé viseli meg a bőrt és nem olyan fájdalmas, mivel szorosan körülfogja a szőrtüszőket, és a szőr növekedésével ellentétes irányba kell felvinni az anyagot – mondta végül Szűcs Fanni.

Kapcsolódó témák: #szépségápolás |