Reggel eső, délután naposabb idő

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2024.06.04. 07:06

Kedden eleinte a felhőké lesz a főszerep, főként északon és a Dunántúlon többfelé szükség lesz az esernyőkre. Napközben a felhőzet egyre inkább szakadozik, gomolyossá válik, délután a legtöbb helyen már hosszabb időszakokra kisüt a Nap.

Újabb záporok, zivatarok ekkor főként az ország keleti, északkeleti felén alakulhatnak ki, de heves viharok nem várhatók. A Dunától keletre a nyugati-délnyugati, a Dunántúlon az északnyugati szél lesz élénk, erős. A legmelegebb órákban 20-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán már a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan fordulhat elő többnyire rövid ideig tartó zápor, zivatar. A nyugati-délnyugati szél mérsékelt marad, legfeljebb zivatarok környezetében támadhat fel. A maximumok 24 és 29 fok között alakulnak. Hajnalra pára-, sekély ködfoltok képződhetnek.

Csütörtökön is sokat fog sütni a nap, egy-egy kósza zápor, zivatar legfelebb északon-északkeleten és az Alpokalján fordulhat elő. Sopron környékén időnként élénk lehet a délies szél. Kora reggel 12-17, délután 26-31 fokot mérhetünk.

Pénteken és szombaton a többórás napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják. Záporok, zivatarok elszórtan megzavarhatják a strandidőt. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. A csúcshőmérséklet pénteken 26 és 32, szombaton 27 és 33 fok között alakulhat.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #eső | #időjárás | #nyár | #szél | #zivatar |