Őszi feng shui-tippek

Fotó: Pixabay
Földvári Gabriella
2022.10.02. 12:16

A vártnál hamarabb beköszöntött az ősz, felkészülni sem volt időnk rá. Kerecsényi Éva feng shui- szakértőt kérdeztük, mit tehetünk annak érdekében, hogy minél jobban érezzük magunkat, hogy megbarátkozzunk az őszi napokkal.

Hirdetés

Az évszak üzenete abban áll, hogy vessünk számot a régi mintákkal, élethelyzetekkel, rugaszkodjunk el minden olyan dologtól, beidegződéstől, akár kapcsolattól is, amely már nem hoz fényt az életünkbe. Tegyünk rendet mind bent, mind kint, hogy teret engedjünk az új energiáknak – tanácsolja a szakember.

Kezdjük az őszi hadműveletet egy alapos selejtezéssel, rendrakással, takarítással, hiszen az új és tiszta energiák áramlása erőteljesen kihat a belső világunkra is. A tiszta ablakok például az új kilátásokat szimbolizálják, javasolja Éva.

Egyéni ízlés kérdése, hogy ki milyen színeket, formákat kedvel, de az otthon meleg hangulatát remekül fokozzák az őszi színek. Az elemek körforgása szerint az ősz a fém elem uralta időszak, amely viszont a föld elem támogatását élvezi. A szürke színek tökéletesen harmonizálnak a metálos felületekkel és a fehér fényű burkolattal, ami frissességet és nyugalmat kölcsönöz a lakásnak, de érdemes bevonni a föld és az őszi természet színeit is otthonunkba, sőt öltözködésünkbe is. A vörös, arany, barna és ezek árnyalati tökéletes megoldást jelenthetnek, hiszen az ősz a nyugodt, meleg lakásdekoráció, a nyugtató színek és a tápláló anyagok időszaka. A barna színhez remekül párosítható a kék és a zöld is. Aki szereti az arany ékszereket, most bátran viselheti őket. Az évszak adta zöldségek és termések (dísztök, gesztenye, dió) sokszínű hangulata is rendkívül inspiráló tud lenni, ezekből is készíthetünk lakás-, ajtódíszeket. Kicserélhetjük a díszpárnák huzatát, az ágyneműt, a függönyöket is szezonálisabbra válthatjuk.

Esténként gyújthatunk gyertyát, mécsest, hogy a nyárral búcsúzó tűz elem energiáját is felélesszük, s ébren tartsuk az öröm érzését. Bekuckózhatunk otthonunkba egy csésze kávé, tea, pohár bor, egy jó film vagy könyv mellé, de fontos, hogy kellő időt töltsünk a szabad levegőn is.

Figyeljünk oda a táplálkozásunkra is. Immunrendszerünk erősítésében segítségül hívhatjuk a jól bevált, jellegzetes őszi-téli növényeket, fűszereket, mint a fokhagyma, curry, gyömbér, kurkuma, Cayenne-bors, fahéj, melyek segítenek egyensúlyban maradni a hideg napokon is – zárta gondolatait Kerecsényi Éva

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #feng shui | #ősz |