Nyári meleg, sok napsütés

Győr+ Fotó: Rózsa Tamás
2024.06.28. 06:47

Pénteken napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, és még több tájegységünkön kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Egy-egy helyen felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Helyenként élénk lesz az északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell.

Délután 28 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton alapvetően napos időre van kilátás, de elsősorban a Dunától keletre elszórtan még kialakulhatnak futó záporok, helyenként zivatarok. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban a Dunától keletre találkozhatunk párás, ködös tájakkal. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, délutánra pedig 30 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap is kánikulában lesz részünk 31 és 37 fok közötti csúcsértékekkel. Sokat süt majd a Nap, de délután elszórtan a Dunántúl északi felén és északon egy-egy futó zápor, zivatar kialakulhat. Sokfelé megélénkül, nyugaton és északnyugaton megerősödik a délies szél.

Hétfőn egy hidegfront hatására a napos időszakok mellett több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Élénk, erős lesz a nyugatira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 33 fok között alakulhat. Kedden változóan napos-felhős időre van kilátás. Elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Az élénk, néhol erős északi-északnyugati szélben 25-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #kánikula | #nyár | #zápor | #zivatar |