Nyári meleg lesz, de délutántól zivatar jöhet

Győr+ Fotó: Depositphotos
2023.09.13. 06:06

Szerdán már többfelé szűrhetik fátyolfelhők a napsütést, és a délután második felében, valamint az esti órákban egy közeledő hidegfront hatására már záporok, zivatarok is kialakulhatnak északnyugaton és nyugaton.

Sokfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél, majd estefelé északnyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban 9 és 18, délután 28 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a hidegfront hatására sok felhő lesz felettünk, és többfelé kialakulhat időnként eső, zápor, zivatar. Az ország nagy részén a nyugati-északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik, de északkeleten az északkeleti szél lehet élénk, erős. Zivatarok környezetében viharos lökésekre is számítani kell. A front hatására mérséklődik a meleg, a legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők, délkeleten lehet a legmelegebb.

Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, zápor, zivatar elszórtan a keleti tájakon és a Dunántúl déli felén alakulhat ki. A Dunától keletre sokelé élénk, néhol erős lehet az északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Hétvégén hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a Nap, de helyenként záporok, zivatarok átmenetileg kialakulhatnak. Néhol élénk lehet a délkeleti szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. A reggelek többfelé párásak, ködösek lehetnek. Szombaton 21-29, vasárnap pedig 24-29 fokos maximumokra van kilátás.

Forrás: Időkép
Fotó: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #eső | #hidegfront | #időjárás | #ősz |