Mire jó az esküvőszervező?

Földvári Gabriella Fotó: Pixabay
2023.01.29. 08:52

Esküvőszervezőt fogadni ma már nem luxus, inkább óriási segítség lehet a párnak. Miért is alkalmazzunk „egy idegent” hogy megszervezze életünk legszebb napját – kérdeztük Nimsz Zsuzsannát, kollégánkat, aki a média világa mellett esküvőszervezéssel is foglalkozik, hogy maradandó élményekkel gazdagíthassa a párokat.

A válasz egyszerű. Megfelelő szakmai tudással egy esküvőből sokkal többet lehet kihozni. A pár időt, energiát spórolhat, a rendezvény pedig egyedi és különleges lehet. Egy jó esküvőszervező átlátja a piacot, koordinálja az egész eseményt. Nincsenek rejtett költségek – válaszolta meg a kérdést a szakember

A kitűzött időpont előtt mennyivel érdemes megkezdeni a szervezkedést? Hogyan fogjunk neki?

Az első lépés eldönteni, hogy a pár önállóan vagy egy esküvőszervező segítségével szervezné meg az eseményt. Ha esküvőszervező mellett döntünk, akkor minél előbb vegyük fel vele a kapcsolatot és bízzuk magunkat a tapasztalt szakemberre. Amennyiben úgy döntünk, hogy saját magunk szervezzük meg az esküvőt, akkor többféle sorrendben haladhatunk. Azt javasolnám, hogy körülbelül egy évvel az esküvő tervezett időpontja előtt kezdje el a pár az előkészületeket.

Miben különbözik az anyakönyvvezető, illetve a szertartásvezető előtt kötött házasság?

Miután az anyakönyvvezető előtt a törvényes házasságkötés megtörtént, bármikor igénybe vehető a szertartásvezetői szolgáltatás. A szertartásvezető alkalmazkodik a pár igényeihez és úgy alakítja a ceremóniát, ahogy azt a menyasszony és a vőlegény szeretné. Így sokkal különlegesebb, egyedibb szertartásban lehet része a párnak az esküvőn. Fontos a precizitás, a tapasztalat és a kreativitás.

Örömteli, hogy szertartásvezetőként részese lehetek egy életre szóló ceremóniának. Szeretem minden egyes pillanatát, az első találkozástól kezdve a megvalósításig.

Mit tapasztalsz, manapság milyen esküvőket tartanak Győrben?

Minden esküvő más és más, mindegyik tükrözi az adott pár egyéniségét. Az igények egyre szerteágazóbbak. Manapság már mindenféle elképzelés megvalósítható, legyen az egy nem hétköznapi helyszín, különleges dekoráció vagy egy exkluzív menüsor. Csak a képzelet szabhat határt egy esküvő megvalósításához.

Kapcsolódó témák: #ceremónia | #esküvő | #esküvőszervező | #házasság |