Milyen idő vár ránk hétvégén? Tényleg beköszönt a tél?

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.11.24. 06:45

Pénteken sok felhő lesz az ország nagy része felett, de hosszabb-rövidebb napos időszakokra többfelé számíthatunk. Hétvégén aztán hózáporokból sem lesz hiány, mitöbb, az ég is megdörrenhet.

Pénteken egy hidegfront hatására több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, helyenként havas esőre, hózáporra, graupel záporra, egyes hegyeinkben akár kisebb havazásra is számítani kell. A nyugati-északnyugati szél sokfelé élénk, főként az ország északi felén erős lesz. Napközben a legmagasabb hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Szombaton keleten, délkeleten lehet több felhő az égen, máshol a napos időszakok mellett felhőátvonulásokra számíthatunk. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, havaseső-záporok, majd egyre inkább hózáporok. Néhol az ég is megdörrenhet. A keleti-északkeleti tájakat leszámítva sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Reggel sokfelé fagyni fog, majd délután 2-7 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap is gomolyfelhők zavarhatják időnként a napsütést, és több tájegységünkön ismét kialakulhatnak futó hózáporok, graupel záporok. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. A fagyos reggelt követően délután csak 0, +5 fokra van kilátás.

Hétfőn északkeleten számíthatunk több napsütésre, máshol helyenként gyenge havas eső, kisebb havazás is kialakulhat. Csak néhol lehet élénk a légmozgás. A csúcshőmérséklet 0 és +6 fok között alakulhat, délnyugaton lehet enyhébb az idő. Még meglehetősen nagy bizonytalanság mellett keddre egy mediterrán ciklon hozhat szeles, csapadékos időt, és akár többfelé havazhat is.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #havazás | #hidegfront | #hózápor | #időjárás | #szél |