Hirdetés
Győr+
2019.01.14. 16:42

Mesebeli könyvtár egy fa belsejében

Jó tenni a közösségért, főleg, ha ezzel együtt megmenthetünk valamit, ami számunkra fontos.

Hirdetés

A győri Generációk Házában például egy régi, kékre pingált szekrény, tele könyvekkel várja, hogy a látogatók elvegyenek egy számukra kedves olvasmányt, s cserébe rátegyenek egyet az ő könyveik közül. A Nyitott Könyvespolc elve nemcsak a győriek szívébe lopta be magát.

Egy amerikai család egy öreg, elpusztult fát álmodott újra, hogy a közösséget szolgálva maradhasson az életük fontos része. Ez a fa hosszú éveken át a családi birtok büszkesége volt, így, amikor több mint száztíz évesen meghalt, a család semmiképp sem akart lemondani róla, inkább egy csodálatos kis könyvtárat varázsoltak belőle, amelynek ajtaja bárki előtt nyitva áll, hogy vegyen egy könyvet, s helyére tegyen egyet.

Hirdetés

„Miután meghalt, a fa törzsét biztonsági okokból el kellett volna távolíttatnunk az udvarunkból, épp ezért úgy döntöttünk, hogy ahelyett, hogy egész egyszerűen megszabadulunk tőle, inkább egy ingyenes minikönyvtárat csinálunk belőle, amit mindig is szerettünk volna” – osztotta meg Facebook-oldalán a nagy hírt az amerikai családanya, Sharalee Armitage Howard, még decemberben.

Először megszabadultak a fa ágaitól, majd egy tetőt eszkábáltak a törzsre, amelyet ezután kivájtak, és polcokat helyeztek el benne, világítással szerelték fel. Az odúban kialakított polcokat megtöltötték a megunt könyveikkel, s egy matricát ragasztottak ki jelezve az arra járó embereknek, hogy bátran vihetik a könyveket, ha újakkal pótolják őket.

A hangulatos kis fatörzskönyvtárhoz lépcsők vezetnek, és, aki egyszer rátalál, biztosan bearanyozza a napját a természetbe bújtatott irodalom.

Forrás: NLCafé

likeold
a fb oldalunkat