Meleg, tavaszias idővel nyit a hét

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2024.03.04. 06:11

Közel lesznek a 20 fokos maximumok, és maradnak a fagymentes reggelek hét közepéig.

Jelentős változástól nem kell tartani a hét elején az időjárás tekintetében. Többórás napsütés lesz mindenhol, hétfőn északon, északkeleten lehet átmenetileg vastagabb a felhőzet, itt elvétve alakulhat ki kis eső, gyenge zápor. Dél felől vastagodó fátyolfelhőzet szűri majd a napsütést. A délies szél több helyen felélénkülhet. A délutáni maximumok 14-19 fok között alakulnak, délkeleten közel leszünk a 20 fokhoz.

A reggelek továbbra is pára-, ködfoltosak lesznek.

Kedden és szerdán még mindig többórás napsütésben bízhatunk, ekkor viszont már a gomolyfelhők kezdenek gyarapodni, és záporok, délen helyenként zivatarok tarkítják a tavaszi időt. Északiasra fordul a szél, kedden nyugaton, szerdán többfelé felélénkülhet időnként. Az idő enyhe marad, 11-18 fokos csúcsértékekkel. 

A hét előrehaladtával egy-két fokot csökken fokozatosan a hőmérséklet. Hűvösek, de fagymentesek lesznek a hét első felében a reggelek, gyenge fagy helyenként csütörtökön jelenhet meg.

Az elmúlt vasárnap is gyönyörű idővel kedveskedett, fotósunk Ács Tamás megörökítette a tavasz hírnökeit, hisz szerintünk ez az évszak is Győrben a legszebb.

Galéria: Ács Tamás

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #előrejelzés | #időjárás | #melegrekord | #tavasz |