Marad a tavaszi enyhe idő

Győr+ Fotó: Tolnai Sz. Olivér
2024.02.27. 06:38

Keddre napközben keleten, északkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol sok felhő lesz az égen. Elvétve nyugaton, majd délután dél felől a Dunántúlon és a középső tájakon számíthatunk esőre, záporokra.

A délkeleti szél átmenetileg több helyen feltámad, néhol erős lökések kísérhetik. A minimumok 2 és 9 fok között alakulnak, délutánra 14 és 21 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán változóan felhős-napos időben lesz részünk, több felhő még mindig a nyugati tájak fölött lehet. Kisebb eső, zápor csak elvétve alakulhat ki. Csak néhol élénkülhet meg a szél. Reggel a Dunántúlon nagy területen és helyenként északkeleten ismét pára- és ködfoltok csökkenthetik a látótávolságot. A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a Nap, kisebb eső, zápor csak késő délután valószínű a délnyugati, majd középső tájakon. A keleties szelet több helyen kísérhetik élénk lökések napközben. Délután 15-20 fokig melegszik a levegő, keleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Péntekre erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon többfelé elered az eső, másutt helyenként fordul elő gyenge eső, zápor. A délkeleti szél sokfelé feltámad, a középső tájakon felerősödik. Nyugat és kelet közt nagyobb lesz a hőmérsékleti kontraszt, 13 és 20 fok között alakulnak a maximumok.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #eső | #időjárás | #köd | #melegrekord | #tavasz |