Magyar tűzoltóval pózolt Schwarzenegger

Győr+ | Fotó: Prémium Média
2023.03.06. 10:21

A mádi Juhász Péter 47 indulóból ötödik lett a világ legerősebb tűzoltóinak versenyén az Arnold Classicon.

„Nagyon boldog vagyok, egy álom vált valóra” – mondta a finálét követően Juhász Péter, aki a Prémium csapatának tagjaként utazhatott el az Ohio állambeli Colombusba, ahol a legendás testépítő- és erősportversenyen a világ legerősebb tűzoltói közt mérettethette meg magát, a díjat pedig a testépítés élő legendájától, Arnold Schwarzeneggertől vehette át.

„Számomra ő az élet minden területén példakép” – jelentette ki a mádi erősember, aki pénteken a 47 induló közül harmadik helyen jutott a 16 fős fináléba, majd ott óriási küzdelem árán az előkelő ötödik helyet szerezte meg. Mindezt úgy, hogy már a második számot követően hányásig hajszolta magát, és volt a versenynek olyan pontja, ahol kis híján el is ájult. Végül viszont nemhogy befejezte az elképesztő súlyokkal megpakolt feladatsort, de az utolsó számban sokáig úgy tűnt, a legjobb idő is az övé lehet. Egyedül az utolsóként színpadra lépő, a 2023-as bajnoki címet megszerző Andrew Burton előzte meg.

„Ritkán esik meg velem az ilyesmi, de az utolsó szám előtt már azon gondolkodtam, nem múlik rajta semmi, feladom a versenyt. És épp abban a pillanatban óriási ováció tört ki a pihenőben, Arnold ugyanis bejött hozzánk és mondott is egy rövid beszédet, majd leült a színpad szélén, hogy személyesen nézze meg az utolsó számot. Nem értem mi történt velem, de mintha soha nem is lett volna rosszullét vagy oxigénhiány. Úgy álltam oda az utolsó számhoz, nem okozhatok csalódást, megmutatom, mit tud ez a magyar srác!” – mesélte a tűzcsappakolásról.

„Odahaza is sokszor elmondjuk, mennyire segítőkész, jó társaság alkotja a sportágunk magját. Ez itt – talán azért is, mert mind tűzoltók vagyunk – hatványozottan igaz volt. Amikor rosszul lettem, egyből jött az egyik versenytársam, kérdezni, mivel tud segíteni, hozzon-e vizet, bármit. Óriási élmény volt az egész, ahogyan az Arnolddal való személyes találkozás is.”

S ha már személyes találkozó. Bár a szervezők előzetesen kikötötték a résztvevők számára, hogy a testépítőlegendával önálló fényképkészítésre nem lesz lehetőség, Juhász Péternek összejött a történelmi kép. Mint kiderült, Schwarzenegger kíséretében helyt kapott Szedlacskó Ádám is, aki segített összehozni a két sportember fotóját.

„Mindent kihoztam magamból, amit csak lehetett. Köszönöm mindenkinek azt a rengeteg bíztató szót és üzenetet, amit kaptam. Nagyon sok erőt merítettem belőlük” – tette hozzá a háromszoros magyar bajnok, aki főállásban a Tiszaújvárosi Tűzoltó Parancsnokságon dolgozik.

A mádi kolosszus számára tavasszal – minimum – két fronton folytatódik a versenyszezon: egyfelől állandó tagja lesz az idén már nemzetközi versennyé alakult Prémium Strongman League-nek, másfelől készül az erősemberek Bajnokok Ligája-sorozatára is, amelyben 2022-ben az összetett 6. helyét tudta megkaparintani, ezzel hosszú évek óta a magyar erősembersport legkomolyabb nemzetközi eredményét érve el.


Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.