Hirdetés

Ma van a televíziózás világnapja

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.11.21. 10:49

November 21-e a televíziózás világnapja. Ez alkalomból a hirado.hu ritkán látott képekkel idézi fel a magyar televíziózás jelentős pillanatait.

Hirdetés

A televíziózás világnapjának (World Television Day) alkalmából a műsorszolgáltatók és internetes tartalomszolgáltatók minden évben világszerte egy 30 másodperces reklámfilmet tesznek közzé, amelynek általánosságban a televízió társadalomra gyakorolt hatását jeleníti meg.

Az idei, érzelmekkel teli videó üzenete elég egyértelmű, ahogy az a tény is, hogy a „mozgóképet megjelenítő doboz” egyike a világ legeredetibb és legérdekesebb találmányainak.

Itthon is megkezdődik a televízió hódító hadjárata

Míg Németországban 1935-ben, az Egyesült Államokban 1939-ben kezdődött meg a nyilvános televíziós sugárzás, Magyarország ehhez képest később kapcsolódott be, ugyanis a Minisztertanács 1953-ban járult hozzá a Magyar Televízió Vállalat megalapításához.

Itthon eleinte egy 14-szer 18 centméteres képméretű vevőkészüléken voltak láthatók az első próbaadások az 50-es évek elején, 1955. augusztusára viszont már megszületett a szériagyártásra szánt első tévékészülék prototípusa, az Orion AT 501 is.

1954-ben üzembe is helyezték az első adóállomást a Széchenyi-hegyen, azonban az első próbaadást a Gyáli úti Posta Kísérleti Állomásról sugározták. A kísérleti adások során az Erdei sportverseny című rajzfilm és a Mágnás Miska egyes jeleneteire szórakozhattak az érdeklődők.

A Győr+ TV-ben mi is támogatjuk a minőségi szórakozást, péntekenként megszakítás nélkül vetítjük a régi, magyar klasszikus filmeket!

További részletek a hazai televíziózás történetéről a hirado.hu oldalon!


Forrás: hirado.hu

Hirdetés