Kissé szeles nyári idő vár ránk

Győr+ Fotó: Pixabay
2024.07.05. 06:47

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak egy-egy helyen fordulhat elő jelentéktelen futó zápor. A Dunántúlon többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél, a Dunától keletre pedig a nyugatias szelet kísérhetik sokfelé élénk, erős lökések. Délutánra 26 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton is sokat süt majd a Nap, bár időnként vastagabb fátyolfelhők is megjelenhetnek az égen, viszont csapadék sehol sem várható. Sokfelé élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a déli-délkeleti szél. Visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Hajnalban 12-20 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap folytatódik a túlnyomóan napos idő, de délután, este nyugaton, északnyugaton és északon elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar kialakulhat. Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél. Fokozódik a kánikula, 32-37 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Hétfőn és kedden napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, de csak helyenként alakulhat ki átmeneti jelleggel zápor, zivatar. Több tájegységünkön is élénk lehet a légmozgás. Hétfőn 30 és 38, kedden 32 és 38 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás | #kánikula | #nyár | #szél |