Kellemes őszi idővel folytatódik a hét

Győr+ Illusztráció: Pixabay
2023.10.05. 06:34

Csütörtökre elvonul a front, mögötte sok napsütésre készülhetünk, amit inkább csak változó vastagságú fátyolfelhők szűrhetnek. Csapadék nem lesz. A nyugat-délnyugati szél legfeljebb északon-északnyugaton élénkülhet meg. Délután 20-25 fok várható.

Pénteken kezdetben sok lesz felettünk a fátyolfelhő, de napközben már zavartalanabb napsütésre készülhetünk. Csupán északkeleten lehet kicsivel több gomolyfelhő az égen, de csapadék nem valószínű. Gyenge, mérsékelt lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 6-12, délután 19-24 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton sok lesz felettünk a fátyolfelhő, így szűrt napsütésre van kilátás. Számottevő csapadék nem várható. A nyugatias szél többfelé élénk, az ország északi felén erős lesz. Napközben 20-26 fokot mérhetünk.

Vasárnap erős, viharos széllel érkezhet az újabb hidegfront. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett helyenként kisebb eső, futó zápor alakulhat ki. A csúcshőmérséklet 16 és 25 fok között alakulhat, az északi-északkeleti határ mentén lehet a leghűvösebb. Hétfőn napos, fátyolfelhős idő körvonalazódik csapadék nélkül. A délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Napközben 15-23 fok valószínű.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #előrejelzés | #időjárás | #ősz | #szél |