Hirdetés
Őszi divat

Kabátvásárlási kisokos – testalkatok szerint!

Fotó: Freepik
Tóth Vivien
2021.09.07. 16:35

Habár a délutáni hőmérséklet még inkább emlékeztet a nyárra, a reggeli és esti hőérzet megkívánja már a kabát viselését. Ha te is most gondolkozol egy új darab beszerzésén, akkor cikkünk segítségével könnyebb lesz a vásárlás, hogy az alkatodra melyik fazon illik a legjobban.

Hirdetés

Körte alkat

A körte alkatú embereknél a csípő szélesebb a vállnál, ami akár két számmal eltérő méretkülönbséget is jelenthet. Ha úgy érzed a felsőtested sokkal vékonyabb, mint az alsó, akkor érdemes olyan kabátot választanod, ami az előbbit emeli ki. Szemezgess a galléros, válltöméses kabátokkal, és az olyan darabokkal, aminél a mellrészen van díszítés. A fazon tekintetében részesítsd előnyben az egyenes vonalú, hosszabb kabátokat, amik kiemelik a felső testet és elfedik a csípő környékét.

Kerüld az olyan darabokat, amin az alsó résznél nagy zsebekkel van megáldva, illetve a rövid, fenék fölé érő kabátokat, melyek pont a csípőre viszik a hangsúlyt.

Egyenes, oszlop testalkat

Ebben az esetben a vállad és a csípőd mérete nagyjából megegyezik. A felsőtest és a fenék nem hangsúlyos, fiús alkatnak is szokták nevezni. Érdemes derékhangsúlyos kabátokat nézegetni, amik övvel vannak ellátva, ezáltal optikailag szélesítik a csípőt. Bátran viselhetsz mintás, bohókás darabokat, melyek kiemelik a mellkasod területét. Ha alacsony testalkattal is rendelkezel, a hosszabb fazonú, mélyen dekoltált kabátokat érdemes kerülni. A “pufikabátok” viszont, főleg ha övvel is el van látva, remekül fog mutatni rajtad.

Alma alkat

Alma alkatnál a csípőd és a vállad ugyanolyan széles, valamint a melled és a hasad is teltebbnek mondható. Ilyenkor érdemes a hasi területről a dekoltázs felé vinni a tekintetet. A hosszabb, V kivágású darabok optikailag nyújtják a testalkatot, a dekoltált rész pedig eltereli a figyelmet. Kerülni kell a rövid, pufi dzsekiket, amik még jobban erősítik a felső testet. Ha a lábaid vékonyabbak, akkor az A vonalú kabátok is nagyon szépen kiemelik a formás combjaidat. 

Homokóra alkat

Homokóra típus vagy, ha a csípődhöz és a válladhoz viszonyítva a derekad vékony, melleid nagyobbak. Szerencsés vagy, a te alkatodhoz szinte bármilyen kabát jól fog állni. Legjobb választás egy testalkatot követő, simuló darab, mely kihangsúlyozza a nőiességedet. Jól fognak állni a karcsúsított kabátok övvel, vagy sejtelmesen derékrésznál összehúzott fazonok, mely kiemelik idomaidat. Divatbakit természetesen itt is el lehet követni, ha a méretednél nagyobb, túl bő fazonú kabátot választasz, amik elrejtik az alkatodat, és szélesítik az összképet. 

Kapcsolódó témák: #divat | #Hölgyvilág | #trend |
Hirdetés