Hirdetés
Digitális technika

Jön az új Iphone, ezzel mindenki profi filmes lesz

Fotó: apple.com
Győr+
2021.09.14. 20:40

Szinte a teljes termékpaletta megújul az Apple kínálatában. Érkezik új tablet és óra is a telefon mellé.

Hirdetés

Az iPhone 13 Pro és Pro Max szeptember 24-én kerül piacra, és a sima 13-ashoz hasonlóan ugyanazon az áron, mint a 12-es verziók, és jön a Mini verzió – jelentették be az Apple szokásos, őszi bemutatóján.

A lényeg: Magyarországon a 6,1 hüvelykes iPhone 13 Pro 424 990 Ft-ról, a 6,7 hüvelykes Pro Max pedig 464 990 Ft-ró indul, szeptember 17-től lehet előrendelni.

Az iPhone 13 Prót hátul matt üveg, oldalt alumínium, elöl pedig Ceramic Glass védi majd. Több, okosabb, gyorsabb, és tovább bírja majd, mint az előző verzió, legalábbis ezt ígéri a gyártó. Az Apple-t is utóléri a fejlődés, a többi gyártónál már szinte alapfelszereltségnek számító 120 Hz-es kijelző újdonság lesz az Iphoneoknál.

A tavaly még a prémium telefonokra korlátozódó szenzoros stabilizáció most már a sima modellben is ott lesz, így a rázkódásoktól élvezhetetlen videók időszaka véget ér. Az új Cinematic mode-nak a fényképeknél már megszokott Portrait mode videós testvére lesz. Nagy vonalakban ugyanazt tudja, de mozgóképpel. Az alanyt fókuszban tartja, a hátteret pedig elhomályosítja.

Az iPhone 13-as is tele lesz újrahasznosított alapanyagokkal, IP68-as vízállósági bizonyítványt kap, valamint új, átlósan elhelyezett kamerákat, Ceramic Shield kijelzővédőt és nagyobb aksit.

A másik legnépszerűbb termékcsalád, az okosóra is frissül. A Series 7 gyakorlatilag pont ugyanúgy néz ki, mint a Series 6-os, kicsit kisebb lesz a kijelző körüli káva, így viszont nagyobb lesz a billentyűzet az órán. Többféle szíj közül válogathatunk, és összességében erősebb lesz a szerkezet. Azonban a hagyományos, kerek óra-alakról idén is le kell mondanunk. A Watch Series 7 idén ősszel érkezik, és Amerikában 400 dollárról (118 ezer forintról) indul majd.

Kapcsolódó témák: #digitális | #mobiltelefon | #technológia |
Hirdetés