Gidó ‘70 - Best of Hard Rock

Időutazás a rockzene klasszikusaival

Győr+
2023.03.24. 20:58

Gidófalvy Attila (Karthago, Gidó és a Fáraó, KGB) billentyűs, multihangszeres, énekes vezetésével a magyar rock / metal színtér prominens zenészei egy hangos és izgalmas időutazásra invitálják a rockzene kedvelőit május 20-án a Barba Negrába.

Az egyedülálló produkció keretén belül, három Hammond orgonával előadva csendülnek majd fel többek között a Uriah Heep, a Led Zeppelin, a Deep Purple, Jimi Hendrix, a Cream, Spencer Davis, a Black Sabbath, a Troggs, a Steppenwolf, a The Kings, a Grandfunk és az AC/DC klasszikus dalai.

„A rendezvény elnevezése egy kicsit poén, mert nem csak a már betöltött koromat jelzi, hanem a várható műsort is, ezért van alatta, hogy „best of hard rock” – kezdte Gidófalvy Attila, majd így folytatta: „Mi ugyanis kimondottan a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek legnagyobb külföldi hard rock nótáit játsszuk majd. Egyetlen magyar zenekarként az Omegától a „Tízezer lépés” is felcsendül majd – ahogy tavaly, a Barba Negrás szülinapi bulimon is –, hiszen most is megemlékezünk majd a már eltávozott kollégákról. A plakátfotó is ennek az időutazásnak a jegyében készült, csak mi nem visszafiatalodtunk, hanem előre öregedtünk… Az elkészítéséhez igénybe vettünk egy kis gépi/program segítséget – úgy nézünk ki, mint a középkori alkimisták… Persze, ez is egy kis geg, de legalább figyelemfelkeltő.” 

Gidó partnerei a koncerten:
Zeffer András (Mobilmánia, RockBand) és Jankai Béla (Triász, B52) – billentyűk, Takáts Tamás (Karthago, TTBB, iLAND) – ének, Kiss Zoltán Zéro (Karthago, Gidó és a Fáraó) – basszusgitár, Donászy Tibor (Mobilmánia, Zártosztály) – dob, ifj. Gidófalvy Attila (Gidó és a Fáraó) és Németh ‘Power’ Sándor (Power) gitár. A koncerten vendégként fellép a B’Xenon Band.

„Számomra megtiszteltetés, hogy a Barba Negra szárnyai alá vette ezt a rendezvényt, és mindig örülök, hogyha ott játszhatok. Hosszú idő óta ez az egyetlen igazi rock szentély Budapesten, ahol a zenekarok is meg vannak becsülve és a közönség is kiváló körülmények között szórakozhat. Most is színes programmal készülünk, egy bő másfél órás zúzda várható tőlünk. Ahogy mondani szoktam: Harcra fel, győzni kell – zenével!” – zárta a hazai rockélet egyik élő legendája.

Kapcsolódó témák: #koncert | #rock | #szórakozás | #zene |